Press "Enter" to skip to content

İlham ALİYEV – 60. Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı’ndan Anlamlı Tebrik

Prezident İlham Əliyev

Son yeniləmə: 18 Dekabr 2021 19:45

Sayın Cumhurbaşkanımız İlham ALİYEV,

1980’de Türk Dünyası’nın öncü bilgesi Prof. Dr. Turan Yazgan tarafından kurulan vakfımız, 41 yıldır Türk milletinin “Dilde, fikirde, işte birlik” ülküsüyle Türk Ülkelerinde eğitim, bilim ve kültür çalışmaları sürdürmektedir.

Sovyetler Birliği dağılmadan ulaştığımız Azerbaycan’da açtığımız eğitim kurumlarımız; Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi bünyesindeki Türk Dünyası İktisat Fakültemiz ile Bakü Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Türk Dünyası Bakü Atatürk Lisemiz otuz yıldır çağdaş uygarlık yolundaki çocuklarımızı ve gençlerimizi nitelikli bir eğitim öğretimle yetiştirmeye devam etmektedir.

Sovyetler’den bağımsızlığıyla beraber birçok büyük siyasi, ekonomik, askeri ve stratejik sorunlarla karşı karşıya kalan Azerbaycan’ın, Ebedi Lider Sayın Haydar Aliyev’in dehasıyla atılan sağlam temeller üzerinde hızlı bir şekilde ayağa kalkmasına, ardından Azerbaycan bayrağını devralan siz Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü ve liyakatli yönetiminde gelişme, kalkınma ve dünyada saygın bir konuma gelmedeki başarısına, dahası bütün bunları komutanlığınızla Azerbaycan’ın işgal altındaki Vatan topraklarını kurtararak elde ettiğiniz zaferle taçlandırmanıza sevinçle, övünçle, mutlulukla tanık olup gurur duyduk.

Bu bağlamda, Siz Sayın Cumhurbaşkanımızın 60. Yaşını aileniz ve milletinizle sağlık, esenlik, mutluluk ve başarı dolu nice onlu yıllar yaşamanız dileklerimiz ve Azerbaycan’ı çağdaş uygarlığın en yükseğine taşıyacağınıza gönülden inancımızla kutluyoruz.

En derin saygılarımızla.

Közhan Yazgan – Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı

Mission News Theme by Compete Themes.